Transport

Gratis buss til skyttarstadion

2017-07-17_firda Billag -skyttarbuss_web

Publikumsbussen frå Førde sentrum til skyttarstadion går alle dagar frå og med laurdag morgon. Bussen er gratis, og det vil svare seg for dei fleste å køyre kollektivt.
Bussavgangar frå 29.07. ­ 03.08.17.

Bussen er tilgjengeleg i kort avstand frå skyttarcampane, og det er god parkeringsplass både ved Coop Extra og Biltema. Tar du publikumsbussen, så sparer du bompengar. Inn til Førde sentrum er det ei bompengeavgift på 26 kroner, 21 kroner for dei som har brikke.

På skyttarstadion er det gode parkerings tilhøve, men det er ikkje sikkert at alle får plass akkurat når dei ønskjer det. Mindre trafikk er også godt for trafikktryggleiken og miljøet.

PUBLIKUMBUSS

Bussavgangar frå Coop Extra:

Kl. 07.00, 08.00, 09.00 og deretter kvar halve time fram til kl. 16.00.
Siste buss i retur frå Kråkenesmarka kl. 19.00.
Bussane går i tidsrommet 29.07. ­ 03.08.17.

Publikumsbussen går følgjande rute:

Start: Coop Extra Retur: Kråkenesmarka
Stopp: Camp 1 Stopp: Thon Hotel
Stopp: Hafstad vgs. Stopp: Hafstad vgs.
Stopp: Firda Billag Stopp: Spesialvarer
Stopp: Kråkenesmarka Stopp: Coop Extra
BUSS TIL GROVFELT

Opprop ved Biltema, Førde sentrum.
27.07. går første buss til grovfelt kl. 12.06.
28.07 – 02.08 går første buss til grovfelt kl. 07.30.

Bussane vil gå kvart 12. min.

 

Mat

SCANDIC PÅ SKYTTARARENAEN

Scandic på skyttararenaMatservering i eige telt med rikeleg av sitteplassar. Vi serverer frukost frå kl. 08.00 og Varmmat frå kl. 12.00 alle dagar. Kvar dag har vi kjøttkaker på menyen og ein annan varmrett som varierer. Vi har også eige grilltelt for dei som ynskjer noko frå grillen.
Kaffi | brus | sveler | yoghurt | dessert | varmmat | frukost | påsmurt 1 grilling | is

Pikant restaurant & bar

Pikant_webPlassert fint til på elvekanten, midt i sentrum av Førde. vi har eit variert utval av små og store rettar, lun atmosfære og god stemning.  Servering av lunsj, middag, kaffe og drinkar.
Hafstadvegen 31A. Ope: 11.00 – 02.00

Ta turen på Dolly i sommar!

Opningstider: Måndag–torsdag 12–22
Fredag og laurdag kl.12.00 – 22.00. Søndag  kl. 13.00 – 22.00.

Restaurant Den Gamle Nabo

Den gamle naboServering inne og ute. God mat – greie prisar.
Førde Sentrum, Storehagen 7.
Mån-søn kl. 12.00 – 23.00 • Fre-laur kl. 22.00 – 02.00 (bar)

Ferske smakar

Ferske smakarMeisterbedrifta Ferske Smakar har fokus på lokale og heimelaga produkt.
Cafe, konditori og catering i AMFI Førde, 3. et.

Peppes Pizza

Peppes Pizza LS avis 2017Treff blink på Peppes Pizza i Førde! Hos oss kan du legge an og sikte på ein innertiar av ein pizza – og kanskje ein krutsterk variant vil kanskje passe ekstra godt?
Storehagen 9, mån. – laur. kl. 11.00 – 23.00. søn. kl. 13.00 – 23.00.

Aba’s inn

Gatekjøkken 1. et. Elvetorget

Spiseriet

Middag – lunsj – salatar – påsmurt – kaker.
1. et. Nord.

Naustdal dampbakeri

KORREKTUR LS avis 2017Vi har bakt ferske brød og kaker sidan 1888. Ta turen innom, so forstå du kvifor.
Hafstadgården | Kronborg | Elvetorget

Extra Kaféen

Extra Kaféen KronborgRaspeballar torsdag og fredag. Kjøttkaker kvar dag.
Kronborg Førde kl. 09.00 –19.00 (10.00 – 18.00). Søndagsope 30. juli.

 KAFÉ SOBRA

1. etasje i kunstmuseet. Dagens suppe, div. lunsjrettar, kaker, kaffi m.m. På godversdagar er det tilgang til ein av Førde sine flottaste takterrassar. Ope: tysdag-søndag 11-16, måndag stengt.

Turar

Gaularfjellet og Utsikten – ei eventyrleg reise gjennom Fosseheimen.

20160623_Bedriftsnettverket_0087 copy David Zadig_webKom tettare på urørd natur – ei reise i eit autentisk miljø med kultur, mattradisjonar og opplevingar i levande bygder. Vandring og padling i brusande natur omkransa av fjell, elvar og fossar.
Info og bestilling www.gokajakk.no

Loen Skylift – 1000 meter på 5 minutt

Loen skyliftNoregs lettaste topptur. Vestlandet sin nye storattraksjon. 1,5 time frå Førde mot Stryn. Med panoramautsikt heilt på kanten av stupet finn du Hoven Restaurant. Her får du servert mat med lokale råvarer i ein rikhaldig À la carte meny.

Ope: 9.00 – 23.00.

 Norsk Bremuseum –  bre og klima, kunnskap til ettertanke 

Norsk bremuseumNorsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten i Fjærland, er eit interaktivt museum for heile familien som gir deg kunnskap om brear og klima på ein ny og spennande måte.

Ope juni – august:  kl. 09.00 – 19.00.

Gåvepremiar

2017_Helle - 3 knivar med LS-logo
På landsskyttarstemna er det som kjent skikk og bruk å dele ut gåvepremiar til skyttarar i ulike klasser og aldrar. Vi ber derfor om hjelp til å fylle opp gåvekassa.

Vi har hovudsakleg tenkt å bruke knivar frå Helle som eit unikt lokalt produkt, med gravering av LS-årstal og LS-logo, og dele 450 slike knivar.

Vi har med oss gode lokale støttespelarar og sponsorar, men vi håper at også skyttarlag og skyttarsamlag vil følgje opp tidlegare tradisjon om å bidra med gåvepremiar til deltakarane.

De bestemmer sjølve kva sum lag eller samlag vil bidra med, men ut frå tidlegare praksis så varierer gåvepremiane frå 300 – 5000 kroner alt etter kven som står bak.

Vi ber om innbetaling av gåvepremiar til Landsskyttarstemnet 2017 sin konto 3705.28.09372 og merk innbetalinga med ”gåvepremie” og lagsnamn.

Her er liste over registrerte gåvepremiar per i 21. juli.

Vi takkar hjarteleg for desse gåvene og utfordrar dei som enno ikkje har bidrege til å betale inn til gåvekassa.

På førehand takk for bidraget.

 

Kontakt:
Christian Rekkedal                                                                 Wilhelm Sandal
leiar hovudstyret                                                                     leiar adm.komiteen
Tlf. 99 69 23 02
styreleiar@ls2017.no

 

Felt MIL. NM

Felt militært NM på Landsskyttarstemnet i Førde 

Felt MIL NM-2017

Kart militært NM skyteområde
Interaktivt oversiktskart
Opprop Felt MIL NM

NB. Opprop Felt MIL NM er 1 time før skytetid

Opprop felt mil NM skjer ved Biltema/Plantasjen som ligger i gåavstand frå begge skyttarcampingane.   Etter opprop blir skyttarane køyrt med buss til Vasslia der feltskytinga og Stang /Felthurtig ligg.
Bussturen tek ca 20 minutt

Etter avstigning av bussen blir det 850 m å gå til første skyteområdet som ligger på toppen av feltløypa. Det er berekna 30 minutt frå avstigning buss til start skyting, første skyteområde. Normal gangtid er ca. 15 minutt.  Deretter følger ein samme vei tilbake.

Viktig informasjon til skyttarane om gjennomføring av Militært NM

Skyttarane er sjølv ansvarlege for å gjere seg kjent med denne informasjonen på førehand. Informasjonen blir ikkje blir lest opp eller gjennomgått før eller undervegs i feltløypa.

Opprop grovfelt skjer i Førde sentrum ved parkeringsplass mellom Biltema og Sparkjøp/Plantasjen. Gangavstand frå begge skyttarcampingene.

Det vert gjennomført våpen- og utstyrskontroll i tilknyting til opprop

Frå opprop til feltområdet vert skyttarane transportert med buss.

Etter avstigning av bussen blir det 850 m å gå til første skyteområde som ligg på toppen av feltløypa. Det er rekna 30 minutt frå avstigning buss til første skyteområde. Deretter følgjer ein same veg tilbake.

Total lengde på feltløypa er ca. 2 km. Følg merka veg. Det er ingen lagfører som følgjer laget rundt. Skyttarar er dirfor ansvarleg for å gå samla mellom skyteområdapå eigahand uten bruk av for mykje tid.

Det er kiosk ved skyteområde Stang.

Det er toalett mellom standplass 1 og 2, og mellom 3. standplass og Stang

Følgjande rutinar gjeld ved kvart skyteområde:
 1. Registrering ved hvert skyteområde foregår ved bruk av Skytter-ID kort. Skjermen på oppropsboden viser lagsnummer og oppropstid. Møt umiddelbart til registrering når ditt lag skal inn. Det er totalt 5 skyteområder i grovfelt, inkl. Stangskyting og felthurtig.
 2. Etter registrering skal skytterne sitte på nummerert ventebenk iht. skivefordeling. Foran skytterne er det et oppslag som beskriver, figurtype, skytestilling og skytetid. Denne informasjon blir ikke gjentatt på standplass.
 3. På kommando kalles skytterne fram på standplass. Når alle er på plass gis 2 minutter til klargjøring og lading. Det er to hold på hvert skyteområde, og det skal alltid skyte mot den høyre målgruppen først.
 4. Utgangsstillingen for alle skytinger er ferdigstilling, våpenet ladet og sikret. På kommando ILD kan sikring oppheves og våpenet tas opp i anleggsstilling. Dette gjelder også for minneskytingen.
 5. Det blir benyttet vanlig ILD – kommando.
 6. Anvisning foregår på skjerm i container. Ingen trekker over til anviserplass før på klarsignal fra standplassleder.
 7. Etter anvisning trekker skytterne over på andre siden av container, der de samme rutiner gjelder for gjennomføring av skytingen.
 8. Ettersom det er live-visning er det ikke tillatt med noen form for kommunikasjon mellom skyttere på standplass og publikum/skytterkolleger.
 9. Skudd det er feil med kan erstattes innenfor skytetiden. Dette må forevises standplasskontrollør etter at serien er skutt.
 10. Våpenet skal under forflytting bæres med munningen opp. Sluttstykket skal være i bakre posisjon eller tatt ut. Vær særlig påpasselig med våpenhåndteringen ved anviserplasser, da det her er relativt trangt.
 11. Det er ingen muntlig orientering når dere kommer til skyteområdene, kun oppslag. Les programmet grundig på forhånd. Rutinene på Stangskytingen følger det samme mønster som i grovfelt, mens det i felthurtig er to og to skyttere som skyter samtidig.
 12. Grafiske skytekort finner du på 2017.landsskytterstevnet.no eller du kan finne det igjen i DFS appen.